facebooktwitterE-Learning

Zet uw BHV-vaardigheden in als burgerhulpverlener !

Elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Jong, oud, man, vrouw: iedereen kan het overkomen.
Het overgrote deel van de slachtoffers bevindt zich in en rond het huis.

De aanrijtijd van een ambulance is vaak te lang om er binnen zes minuten te zijn. Als BHV’er kunt u het verschil maken. Als u met succes een reanimatie- en AED-cursus (bijvoorbeeld bij Meis Bedrijfshulpverlening) heeft afgerond en weet wat u moet doen bij een hartstilstand, kunt u iemand een levenskans bieden, door als burgerhulpverlener deel uit te maken van een 6-minutenzone in uw eigen buurt.
Een 6-minutenzone is een gebied waarin de directe hulpverlening bij een hartstilstand is georganiseerd. Er is een oproepsysteem dat via de meldkamer van 112 vrijwilligers oproept die kunnen reanimeren en een AED kunnen gebruiken. Deze mensen noemen we burghulpverleners.

Hoe kan ik me aanmelden?
U kunt zich aanmelden op www.hartstichting.nl/burgerhulpverlener. Er zijn in Nederland twee oproepsystemen die werken via de meldkamers van 112: HartslagNu en Hartveilig wonen.
Als u zich aanmeldt via de website wordt u op basis van uw postcode direct doorgeleid naar het oproepsysteem dat actief is in uw regio.