facebooktwitterE-Learning

ONTRUIMINGSPLATTEGROND

Meis Bedrijfshulpverlening verzorgt duidelijke ontruimingsplattegronden, conformde NEN 1414.

Wat zijn ontruimingsplattegronden?
Ontruimingsplattegronden zijn plattegronden die op duidelijk zichtbare plaatsen in het gebouw hangen en aangeven welke vluchtroutes men kan nemen tijdens een noodsituatie, bijvoorbeeld bij brand. Ze zijn er ter oriëntatie van zowel de bezoekers als eigen medewerkers in het gebouw.

Op de ontruimingsplattegrond worden belangrijke zaken aangegeven zoals:

  • Uw huidige locatie
  • De vluchtwegen en nooduitgangen
  • De plaats van de blus-en redmiddelen
  • De verzamelplaats buiten het gebouw

In het kader van de brandveiligheid dient de ontruimingsplattegrond op A3 formaat in elk type gebouw in Nederland aanwezig te zijn.

ONTRUIMINGSPLAN

In het Bouwbesluit 2012 staat dat, indien een brandmeldinstallatie wettelijk vereist is voor een gebouw, er een ontruimingsplan aanwezig moet zijn. Om bedrijven te helpen bij het opstellen van een ontruimingsplan is er een concept ontwikkeld, deze is beschreven in de NEN 8112.

Bedrijven zijn echter vrij een eigen ontruimingsplan te kiezen. Het is dus geen wettelijke verplichting om dit volgens de NEN 8112 te doen. De NEN 8112 is een handig hulpmiddel met een uniforme opbouw, die beschrijft hoe u uw ontruiming hebt georganiseerd. Wij adviseren die te ondersteunen met doeltreffende veiligheidstekeningen

Dit onderdeel is voor ieder bedrijf en organisatie door de veiligheidsdeskundigen van Meis Bedrijfshulpverlening op maat gemaakt. Vanzelfsprekend is het ontruimingsplan afhankelijk van de aard en locatie van uw bedrijf.

Het gaat bij ontruiming in eerste instantie om de aanwezige mensen in het gebouw. Uit economisch oogpunt zijn echter ook voorraden, machines en administratie belangrijk.

Dit onderdeel is voor ieder bedrijf en organisatie door de veiligheidsdeskundigen van Meis Bedrijfshulpverlening op maat gemaakt. Vanzelfsprekend is het ontruimingsplan afhankelijk van de aard en locatie van uw bedrijf.
Het gaat bij ontruiming in eerste instantie om de aanwezige mensen in het gebouw. Uit economisch oogpunt zijn echter ook voorraden, machines en administratie belangrijk. Ontruimingsplan: belang van veiligheidsplattegronden.
Veiligheidsplattegronden van uw bedrijf geven een duidelijk overzicht van de situatie en zijn onmisbaar in een goed ontruimingsplan.

Dat is een prettige houvast voor de bedrijfshulpverleners en een goede leidraad voor de professionele instanties. Aan de hand van het ontruimingsplan kunnen mensen en eventuele materialen snel in veiligheid worden gebracht. De plattegronden kunnen tevens als uitgangspunt dienen bij een table-top oefening. Bedrijfshulpverleners kunnen snel actie ondernemen omdat de locaties van vluchtwegen en blusmiddelen bekend zijn. Hierdoor kan erger worden voorkomen en vindt er een betere afstemming met externe instanties plaats. Bij het ontruimingsplan worden ontruimingstekeningen gevoegd. Hierop staan de brandmeld- en blusvoorzieningen en de vluchtroutes ingetekend.

ONDERHOUD VEILIGHEIDSMIDDELEN

Meis Bedrijfshulpverlening verzorgt ook de controle en het onderhoud van veiligheidsmiddelen.
Onder veiligheidsmiddelen wordt verstaan brandblussers, brandslanghaspels, noodverlichting, droge blusleidingen, EHBO-koffers, AED’s en BHV-middelen.

Dit onderhoud brengen wij onder bij Meis Brandbeveiliging. Meis is een REOB erkend onderhoudsbedrijf en heeft KIWA-NCP certificeringen om deze werkzaamheden kwalitatief uit te voeren.

Voor meer informatie: Meis Brandbeveiliging

 

LEVEREN VAN BHV-MIDDELEN

U kunt  bij Meis Bedrijfshulpverlening ook de benodigde EHBO/BHV middelen bestellen.

Wij kunnen bijvoorbeeld de volgende materialen leveren:
– Verbandkoffer
– Pleisterautomaat
– Oogspoelflessen
– AED
– Binnen en buiten kasten voor AED
– Accu + elektroden pads voor AED
– Pictogrammen en borden
– Hesjes in verschillende kleuren en opdruk
– Portofoon
– Evac Chair
– Testgas t.b.v. rookmelders

Dit is slechts een greep uit de materialen welke wij kunnen leveren.
Neem gerust contact met ons op.

 

Meis Bedrijfshulpverlening
Papland 13-E
4206 CK Gorinchem
T 0183 675160
info@meis-bhv.nl

Heeft u vragen?
Neem contact met ons op en we zorgen ervoor dat we binnen 24 uur reageren.